19 maj 2018

Jag sitter hos den gamle. Det är näst sista gången, till sommaren går han i mycket försenad pension. I fyra år och sex månader har jag suttit på det sättet, uppkrupen i en sliten fåtölj. Låtit gråten komma, låtit sorgen få kontur, låtit tyst tröst omfamna mig. Först hos Livräddaren sedan hos honom den gamle, livräddarens mentor. Hade jag överlevt utan de två?

Han vill att jag går en skrivarkurs, säger att jag skulle må bra av uttrycket, av gemenskapen och delandet, han har själv gått flera. Jag vet inte om det någonsin blir av, men hans ord påminner mig om om puffen. Och plötsligt behöver jag säga detta. Som en avslutning. Eller som en början.

Det händer att jag saknar er.

Skrivandet gav mig verkliga levande vänner för livet, gav mig oändligt mycket mer.

Det händer att jag saknar er alla så.

Att kommentera är och var alltid det svåraste. Förlåt mig min tafatthet där.

2 kommentarer:

 1. Saknar dina puffar mycket. Skrivarkurs kan vara bra fast du kan skriva redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi får väl se, det där att hitta sin väg är som det är - snårigt. Och ensamt. Därför blir gemenskapande sammanhang viktiga. Och saknade när de en gång har upptäckts.
   Ps. Jag läser fortfarande ditt via ett flöde. Tror jag en gång sa att det borde finnas en almenacka (tänkte ställbart miniminiblädderblock) med ord av Kalle Byx. Håller fast vid det :)

   Radera